Най-добрата ни спринтьорка Ивет Лалова донесе първа победа на България на Европейското отборно първенство по лека атлетика от II лига, което се провежда в хърватския град Вараждин. Българката спечели спринтаТри на 100 метра с 11.51 секунди (-1.9 м/сек). Така тя донесе пълен актив от 12 точки в борбата за оставане в групата. Тази година по регламент за I лига се класира само първият отбор, а последните пет отпадат в III лига за следващото издание.

"Голям насрещен вятър. За мен това е голям проблем. Още повече, че другите две момичета са малко по-добре сложени откъм мускули. Повече приличат на спринтьорки. Каквото и да си говорим, аз съм вече една 200-метрова спринтьорка. Много се радвам, защото дори в този вятър аз се забавлявах много. Направих си откриването на втория сезон тази година. Победих, което беше основната цел.

Знаем, че на такива състезания е трудно да се получи голям резултат, така че не съм го търсила. За мен беше важно да донеса точки на България", каза Лалова.

"Отборните състезания са много различни. Приятно е, защото усещах духа на отбора. Има много млади атлети, но и такива като мен и Георги Иванов, с когото се познаваме от 2001 г. Обикаляме целия свят заедно по състезания и наистина е прекрасно да можем да дадем нещо на младите", завърши Ивет.

Габриела Петрова също донесе 12 точки на тима ни, печелейки първото място в тройния скок с резултат от 14.14 метра.

Тихомир Иванов скочи 224 см и завоюва златния медал в скока на височина.

Европейското отборно първенство по лека атлетика продължава и днес.

Атлетите ни в Хърватия за Европейското отборно първенство

Атлетите ни в Хърватия за Европейското отборно първенство

52-ма състезатели и треньори отлетяха за Истанбул, а от там хванаха самолета за Загреб