Националният тим на България по лека атлетика (мъже и жени) е вече в Хърватия за участие в Европейския отборен шампионат - втора лига, което ще се проведе на 10-11 август във Вараждин.

52-ма състезатели и треньори отлетяха за Истанбул, а от там хванаха самолета за Загреб. След това с автобус отборът ще пристигне във Вараждин. Това съобщиха от пресцентъра на Българската федерация по лека атлетика.

На място в Хърватия ще ги чакат Ивет Лалова-Колио и Мирела Демирева, които идват съответно от Италия и Холандия.

В тима ни за ЕОШ са най-добрите български атлети в момента. В добро настроение от София отлетяха Тихомир Иванов, Гариела Петрова, Митко Ценов, Радослава Мавродиева. Тихомир Иванов вече е получил покана за участие на диамантената лига в Париж (24 август) и за финала в Цюрих (29 август). В момента той е седми в класирането. На ЕОШ тази година влиза новото правило на ЕА за втора лига според което само първия отбор ще се качи в първа лига, а пет ще изпаднат в по-долната група.

България ще се състезава с отборите на Хърватия, Естония, Австрия, Кипър, Дания, Грузия, Израел, Латвия, Люксембург, Малта и Словения.

Федрик Дейкърс грабна златото с рекорд на Панамериканските игри

Федрик Дейкърс грабна златото с рекорд на Панамериканските игри

Дискохвъргачът направи сериозна заявка за злато в Токио