Кашива Рейсол  – Серезио Осака. Този двубой е в събота сутрин с начален час 7:00 и може да бъде отличен завършак на успешна петъчна вечер в спорните залози или ударно начало на прогнозите за предстоящия уикенд.

Кашива Рейсол е може би най-полулярният японски тим у нас, заради българската следа, която остави с пребиваването си там Христо Стоичков, което ме накара да предложа и тази мач на залагащите читатели.

При победа в този мач Кашива Рейсол става шампион на Япония. Кашива е първи в класирането с три точки преднина пред втория Нагоя, като до края на шампионата остават едва два кръга. В този кръг Нагоя приема абсолютният аутсайдер и отдавна изпаднал тим от елита Ямагата и няма съмнение, че Нагоя ще го победи и ще се изравни с Кашива на върха кръг преди края.

Със спечелването на това домакинство Кашива става шампион, защото увеличава аванса си на три точки (при победа на Нагоя) кръг преди края, а и в преките двубой превъзхожда Нагоя, като в първият сблъсък през сезона, когато Кашива беше домакин спечели с 2:1, а като гост крайния резултат в мача беше 0:0.

Допълнителен аргумент е и програмата на Кашива Рейсол, която има отрежда да гостуват в последния кръг на Урава Ред Даймандс, който се бори със зъби и нокти да не изпадне. Доста негостоприемен стадион (63 700 места) очаква Кашива, които се превръща в червено море при домакинствата на Урава Ред, а и с национални футболисти като Кейта Сузуки и Коджи Наката, които ще играят на предела на възможностите си за не изпаднат, нищо добро не чака Кашива.

За да избегне всичко това и при прости сметки се вижда, че една победа на Кашива Рейсол над немотивирания и доиграващ кампанията Серезио Осака прави тимът шампион на страната без всякакви условности.

Прогноза: Победа за Кашива Рейсол

Сигурност: 90 %

Автор: Георги Сотиров