Ветераните  Дан Харингтън и Ерик Сайдел ще бъдат приети в Залата на Славата по Покер. Те ще са официалния клас на 2010.

Харингтън и Сайдел бяха избрани измежду  10 номинации на най-известните професионални покер играчи. Сред тях бяха имената на Фил Айви, Крис Фъргюсън, Бари Грийнстайн, Дженифър Харман, Том Макавой, Даниел Негреану, Скоти Уин и Линда Джонсън.
"Много съм горд да бъда избран в Залата на Славата по Покер. Още повече в компанията на моя добър приятел Дан Харингтън." споделя Сайдел.
"Играем заедно често, а сме приятели от повече от 20 години. И двамата започнахме кариерите си в "Mayfair Club" в Ню Йорк. Уважавам всички членове на Залата на Славата и съм играл с повечето от тях, страхотно е, че вече и аз съм един от тях." добавя Сайдел.
И двамата играчи бяха номинирани през 2009 година, но тогава честта получи Майк Секстън.
Сайдел и Харингтън са съответно 39-тият и 40-тият член на Залата на Славата. за да бъдеш сред номинираните трябва да изпълниш няколко критерия:
Трябва да си играл най-високите лимити възможни срещу най-добрите играчи, трябва да си в покер елита за  дълъг период от време(повече от 10 години) и да получаваш уважението на колегите си.

Ето и малко интересни факти за официалния клас на 2010:

Дан Харингтън: "Екшън Дан" както е познат в покер средите е роден на 6 декември 1945 в Кеймбрудж, Масасчусетс . От малък проявява интерес към игрите. През 1971 година става щатски шампион по шах. През 80-те години на миналия век Харингтън се насочва към покера и започва да играе в "Maifair Club" в Ню Йорк, където се запознава с Ерик Сайдел, Хауърд Ледерер (Професора) и Стийв Золотов.

Харингтън е най-известен с факта, че е достигал финалната маса на WSOP - Main Event цели четири пъти, като печели през 1995 година. През цялата си кариера има над 6 милиона долара спечелени от турнири. Носител е на две гривни от WSOP и титла от WPT. Автор е на изключително популярните книги за покер "Harrington on Holdem".
Ерик Сайдел: Роден на 6 Ноември, 1959 година в Ню Йорк Сити. В началото Сайдел е професионален играч по табла преди да започне да се занимава с стоковата борса и накрая трайно да се преквалифицира на професионален покер играч.

Ерик Сайдел доби голяма популярност от известният холивудски филм с Мат Деймън "Комарджии". Там са показани кадри от финала на WSOP - Main Event 1988, когатоСайдел бива победен от легендарния Джони Чан.

Сайдел е сред най-успешните турнирни играчи за всички времена. Ню Йоркчанинът има над 10 милиона долара спечелени от наградни фондове. Носител е на невероятните 8 златни гривни от WSOP, като също така има и титла от WPT. Сайдел е член на Full Tilt Poker.