Бирмингам се намира в средата на класирането и очевидно не е в най-добрата си форма, като причина затова може да се посочи отделените сили в турнира Лига Европа. Домакините имат и три мача в запас в сравнение с другите претенденти за промоция, което е отличен шанс днес да се възползват от тези обстоятелства.

В последни си три мача Бирмингам няма победа, което е твърде много за тим с подобна класа и амбиция за завръщане в елита. В Англия подобна лоша серия се прекъсва бързо от който и да било класен тим в съответната английска дивизия, а Бирмингам е безспорно такъв за тази. Домакините са един от трите тима, които нямат загуба на домашна сцена от началото на кампанията.

Гостуващия тим е типичен средняк и колеблив гост, като точките, които има в актива си от гостувания са спечелени срещу тимове, борещи се да не изпаднат. Днес едва ли ще имат поводи за радост, защото срещу тях ще са нападатели като Никола Жигич и Марлън Кинг.

С отличните играчи които притежава и със силна серия (особенно около Коледа), Бирмингам ще се върне сред претендентите за директна промоция, а началото вероятно ще бъде още днес с победа на Бърнли.

Прогноза: Победа за Бирмингам

Сигурност: 90 %

Автор: Георги Сотиров