Дунав посреща Славия от 17:45 часа в мач от 9-ия кръг на efbet Лига и ще се опита да прибави 3 точки към актива си, които да помогнат на тима да се изкачи по-нагоре в класирането. Русенци в момента са на десета позиция, а "белите" са осми.

Златомир Загорчич отново ще има проблеми с окомплектоването на състава си. Извън сметките му остават цели 8 футболисти с травми - нис Карабельов, Радослав Кирилов, Андреа Христов, Ертан Томбак, Георги Йомов, Милен Гамаков, Николай Дюлгеров и Венцислав Бенгюзов. Димитър Велковски пък е наказан. Добрата новина за Загорчич е завръщането на Дарко Тасевски и Илиан Мицански, като се очаква Тасевски да започне от първата минута.

Златомир Загорчич: Имаме много проблеми, но въпреки това не се предаваме

Златомир Загорчич: Имаме много проблеми, но въпреки това не се предаваме

"Ние нашите проблеми си ги знаем, но вярвам, че всички момчета, които са в групата, ще се борят докрай"

Момчетата на Людмил Киров посрещат Славия с повишено самочувствие, след като в последния си домакински мач успяха да измъкнат точка от ЦСКА.

"Моите момчета ще изорат терена, за да победят Славия. Мачът е много важен, дори стратегически. Нуждаем се от точки. Ще играем за Русе. Вярвам на момчетата, мисля, че и те ми вярват и лека-полека започваме да стиковаме нещата. Време е нужно, но и такова минава, така че се надявам, че ще зарадваме феновете с хубава игра и победа", заяви от своя страна наставникът на Дунав пред вестник "Утро".

Дунав без победа срещу Славия в Русе от 1985 година

Дунав без победа срещу Славия в Русе от 1985 година

В последните си 8 домакинства "драконите" така и не могат да прекършат "белите"

В елита на българския футбол двата тима са се срещали общо 50 пъти, като балансът е 13 победи за Дунав, 16 равенства и 21 успеха за Славия. "Белите" имат предимство и в Русе - 8 победи, 12 равенства и 6 поражения.