Златният пояс в класическия стил от 59-ия международен турнир "Дан Колов - Никола Петров" ще краси гордо витрината за трофеи на борцовия клуб на ЦСКА, съобщиха от клуба на официалния си сайт. Ценното отличие стана притежание на Кирил Милов (кат. 97кг), който записа безапелационни победи в турнира и заслужено бе определен за №1 в надпреварата.

Още един армеец, Айк Мнацаканян ликува като победител в категорията до 77 килограма. Освен златния медал, успехът му е с още по-голяма стойност, тъй като по пътя към триумфа той надви олимпийския вицешампион от Киргизстан Акшол Махмудов с 4:2 точки.

Гриша Ганчев иска да направи ЦСКА номер 1 при класическата борба

Гриша Ганчев иска да направи ЦСКА номер 1 при класическата борба

Гриша Ганчев реши за възроди класичекия стил

С титла се поздрави и младока Иво Илиев при 67 килограмовите, който също се представи впечатляващо. От следващата седмица официално състезателят ще бъде трансфериран в ЦСКА и ще облече армейското трико.

"Доволен съм от представянето на нашите момчета. Разбира се, можеше и още по-добре, но и конкуренцията беше доста сериозна. На практика участвахме в едно мини световно първенство, което ни показа на какъв етап се намираме от подготовката си за предстоящия европейски шампионат в Будапеща в края на март. Дано така продължим и за напред и да зарадваме България с медали", сподели президентът на ЦСКА Методи Пенев. Висока оценка за участието дадоха още и треньорският щаб начело с легендата Братан Ценов и изпълнителния директор Димчо Димчев.