Българската звезда в алпийските ски Алберт Попов се надява да продължи с уникалните резултати, които постигна в последните дни. На него му предстои участие на започващото днес Световно първенство в Оре (Швеция), а в края на февруари ще кара и на Световната купа в Банско.

"Все още се опитвам да осъзная успехите, те са наистина огромни. Хората по улиците ме поздравяват. 

Това е нещо страхотно за България, нещо, което не се е случвало от много време. Надявам се да задържа тази страхотна форма. Идва Световно, идва Банско, да се надяваме на едни страхотни резултати.

Снимка 404656

Източник: LAP.bg

Очакванията към мен винаги са били големи, моите към себе си също. Това не ме притеснява. Надявам се на едно добро класиране на световното първенство.

Реалната цел е да продължа в същия дух. Увереността и добрите резултати ще дойдат сами. Да имаме Световна купа в Банско се случва рядко, за мен ще бъде чест да карам в тези състезания. Реалната цел за сезона вече в постигната. Всичко останало ще бъде плюс за мен.

Алберт Попов: Първото място винаги е в главата ми, винаги ме тормози

Алберт Попов: Първото място винаги е в главата ми, винаги ме тормози

"Мечтая за него"

Световното първенство и Олимпийските игри са специфични състезания. В тях нищо не се знае", заяви Попов. 

Камен Златков също ще участва на Световното първенство по ски-алпийски дисциплини в Оре.

"В момента ме очакват още няколко дни тренировки на Банско и след това заминаваме за Оре, там ще направим още тренировки на място. Смятам, че имаме възможност да направим доста добро каране, ще очакваме доста добри резултати", сподели Златков.

Снимка 404654

Източник: LAP.bg