Алберт Попов сподели, че някой ден може и да успее да победи най-великия скиор Марсел Хиршер, но засега това е само мечта.

Снощи българинът завърши на шестото място в слалома за Световната купа в Шладминг.

Алберт Попов завърши 6-ти на слалома в Шладминг

Алберт Попов продължава с чудесата - завърши на шесто място в Шладминг!

Българският скиор постигна най-големия успех в кариерата си

"Бях много спокоен. Вече направих няколко резултата, а това ми повдига все повече самочувствието, което е много важно в нашия спорт. Заставайки на старта си повтарям, че мога, че трябва да се пусна и да го направя. Цялата публика много ми повдигна настроението и нямах търпение да стартирам. Видях българската агитка, доста от тях ги познавам. Бяха доста шумни, повечето бяха останали без глас, но е трудно да надвикаш 60 хиляди австрийци. Но дори и те викаха за мен.

Страхотна емоция, еуфория, все още се опитвам да осъзная какво се случва. Страхотен български триумф. Не мога да кажа в кой манш бях по-спокоен, в целия ден бях спокоен и знаех, че ще направя добър резултат. В страхотна форма съм в момента, знаех, че ще направя добро класиране.

Красен Кралев: Огромно браво за Алберт Попов

Красен Кралев: Огромно браво за Алберт Попов

"Продължавай да ни правиш горди с представянето и успехите си"

Повечето звезди на ските казваха: "Шапки долу", "Човече, ти направи нещо велико, поздравления, нямам думи". Това беше чуто от всички най-велики имена в ски спорта в момента. Уникална емоция, все още опитвам да го осъзная.

В Инсбрук съм в момента, спряхме за кратка почивка. Пътуваме за един немски курорт, където ще се подготвяме за неделя в Гармиш. После ще имаме кратка пауза и подготовка за Световното в Оре.

Не е леко, но обичам, когато е трудно и тежко. Беше трудна писта, трудно наредено трасе, много ми пасна, карането ми бе много стабилно, почти без грешки и резултатът бе на лице.

Ивайло Борисов: Алберт оправда всичките усилия и възнагради дългогодишния ни труд

Ивайло Борисов: Алберт оправда всичките усилия и възнагради дългогодишния ни труд

Треньорът на блъгарския алпиец оцени смелото каране на Попов в Шладминг

Понякога се случва и от липса на късмет. Говорим за наклон на ската, за градуси, в един завой да не си в перфектна позиция и ските могат да се хлъзнат и да отпаднеш за части от секундата. В последните два старта имах и онези 10% късмет, за да стигна долу с тези времена.

Винаги, подиум, първото място е нещо, което ми е в главата. Знам, че за момента Хиршер е една голяма хапка от целия хляб, но си го пожелавам, не е невъзможно, зад този резултат виждам много труд, борба и постоянство.

Показваме, че отдолу излизат добри скиори. Доскоро си мислехме, че няма кой да победи Хиршер, но Клемен Ноел на 21 години също успя да го направи, така че не е непостижимо, но зад този резултат се крие много труд. След време не е невъзможно, но засега е една мечта", сподели Попов пред "Дарик" радио.

Алберт Попов: Време е за по-големи успехи!

Алберт Попов: Време е за по-големи успехи!

"Целият екип вложи много, за да постигнем този успех"