Ивайло Борисов, който дълги години се грижи за подготовката на Алберт Попов обясни, че карането в първия манш на българина в Шладминг е поставило основата на блестящото представяне във втория, довело до рекордното шесто място в крайното класиране.

Красен Кралев: Огромно браво за Алберт Попов

Красен Кралев: Огромно браво за Алберт Попов

"Продължавай да ни правиш горди с представянето и успехите си"

"Hие сме изключително радостни, надявам се да сме зарадвали цяла България поне на половина от това, което чувстваме ние. Поредното изключително състезание на Алберт. Изключително водено от него, изключително правилно тактически, изключително силно и смело каране и в двата манша. А и вече с по-добър номер беше", заяви Борисов във видеообръщение, публикувано на страницата на Българската федерация по ски.

"Въпреки че в първия манш пистата беше много заледена, очаквахме да бъде перфектна. Но се оказа, че не е толкова елементарно, но той направи уникално каране и влезе много напред - 13-о място. И това му помогна да направи уникалното второ спускане, с което завърши на 6-о място и ни направи изключително щастливи. Оправда всичките усилия и възнагради дългогодишния ни труд. Адски сме щастливи", завърши треньорът на Алберт Попов.

Алберт Попов завърши 6-ти на слалома в Шладминг

Алберт Попов продължава с чудесата - завърши на шесто място в Шладминг!

Българският скиор постигна най-големия успех в кариерата си