Aлберт Попов ще се срещне с феновете си в събота в 12:00 часа в зоната на спонсорите на Световната купа на Бъндеришка поляна.

"Чувствам   се прекрасно в България. Започнахме подготовката за състезанието в неделя. Искам да направя добър резултат и да зарадвам българската публика", сподели Алберт след тренировката си пред всекидневника "24 часа". Той призна, че все още свиква с популярността си, но това не го притеснява.

Йоан Тодоров пък направи една тренировка на супергигантски слалом. В петък той, единствен от българите, ще участва в комбинацията за Световната купа. В Банско все още не е единствено Камен Златков, който ще пристигне днес.

По 10 хиляди зрители на ден очакват организаторите на състезанията под връх Тодорка. Все още има малко билети за стартовете, като тези за неделя, когато е гигантският слалом, са пред свършване.

Единственото голямо име, което няма да стартира в Банско, е Беат Фойц. Швейцарецът, който е специалист в скоростните дисциплини, е вдигнал висока температура след световното първенство и предпочете да не пътува. В Оре завърши четвърти в спускането, а в супергигантския слалом остана едва 18-и.

Марсел Хиршер идва в България с първата си купа за сезона. Той завърши на осмо място в паралелния слалом в Стокхолм и спечели малкия кристален глобус в слалома. Австриецът пътува с частен самолет към България, като е един от малкото, които ще са настанени в петзвездния хотел "Кемпински".