България загуби от Италия с 1:3 (23-25, 19-25, 25-21, 19-25) втория си мач в Япония от световната "Лига на нациите". Момчетата на Пламен Константинов показаха, че не могат да изиграят два последователни силни мача и закономерно бяха надиграни. Адзурите играха без някои от титулярите си но показаха по-голямо желание за победа.

Нашите волейболисти започнаха в състав: Николай Учиков, Георги Сеганов, Виктор Йосифов, Светослав Гоцев, Николай Пенчев, Валентин Братоев и либеро - Теодор Салпаров.

Първият гейм беше равностоен и се реши с минималната разлика от 2 точки.

До средата на втората част българите водеха с минималното 11-10. Последва много силна игра на италианските блок и защита. "Адзурите" направиха няколко брейк точки и покрай леко отпуснатата игра на "лъвовете" затвориха частта с 25-19.

Тенденцията се запази в началото на третия сет. Италианците играеха по-стегнато в защита и леко натрупаха преднина от две-три точки. Сигнал за обрат даде отличен сервис на Гоцев, след който резултатът стана 12-12.

Последваха силни минути на българите и най-вече на Николай Учиков и беше натрупана добра преднина. Независимо от няколко смущения около 20-та точка частта беше затворена с 25-21. Решителен се оказа ас на Учиков при 21-20.

Снимка 361118

Източник: fivb.org

Четвъртият сет започна отлично и завърши катастрофално. Българите натрупаха преднина в началото благодарение на отлични сервиси. След първата почивка настъпи хаос в "зелената" част на площадката и италианците се възползваха. Те натрупаха солидна преднина и затвориха мача с 25-19.

Утре рано сутрин България ще играе срещу световния шампион Полша. Шансовете за участие във финалната шестица почти се изпариха.

Снимка 361117

Източник: fivb.org

Николай Учиков изигра много силен мач като завърши с 19 точки. Той направи 5 аса и изпълни 20 начални удари. Валентин Братоев отбеляза 11 точки, като също тормозеше италианците със сервисите си, 16 на брой. Николай Пенчев също записа 11 точки, но в последния гейм не можа да завърши нито една атака.

Светослав Гоцев отново показа силна игра в центъра и завърши с 10 точки. Виктор Йосифов остана със 7 точки. Той имаше много силни моменти, но в по-голямата част от мача се губеше. Героги Сеганов успя да направи 2 точки, а заменилия брат си в края, Розалин Пенчев се отчете с 1 точка.

За малко в игра влязоха Димитър Маринков и Илия Петков. Но тяхното присъствие не можа да бъде забелязано.