Днес ще станат известни групите във втората фаза на 19-то Световно първенство по волейбол в България и Италия. Ето как най-логично биха изглеждали четирите потока, които ще определят шестте участници във финалната шестица:

България срещу Полша от 20:40 часа във Варна

България срещу Полша от 20:40 часа във Варна

Днес завършва първата групова фаза на Мондиал 2018

Група "G" в "Арена Армеец" в София:
САЩ без загуба, Иран и България с по 1 загуба и Канада ако е тук с 2 загуби.

Американците трябва да победят днес Тунис, за да дойдат непобедени в София. При загуба ще отстъпят мястото си на победителя в мача Сърбия - Русия, който е дойде в столицата с една загуба.

Иран твърдо ще играе в "Арена Армеец". Персите могат и да загубят днес срещу Финландия във Варна и да имат два неуспеха. Българите ще са в тази група и при победа с 3-2 срещу Полша. При неуспех днес момчетата на Пламен Константинов почти ще изгубят шансове за финалната шестица.

Канада ще избяга от София при успех над Франция. Тогава "петлите" ще дойдат с 3 загуби.

Група "H" в зала "Конгресна" във Варна:
Полша без загуба, Сърбия или Русия с 1 загуба, Франция и Аржентина с по 2 загуби.

България може да заеме мястото на Полша при успех с 3-0 или 3-1, но ще влезе с един неуспех. Сърбия и Русия ще определят днес втория тим. Франция ще се премести от Русе във Варна ако победи Канада. Иначе тук най-вероятно ще бъде Холандия и то само с 1 загуба. Аржентина и Япония ще определят последния досега неизвестен отбор във финалната 16-ца. При успех японците ще влязат с 3 загуби.

Класиране в група "D" нa Световното първенство по волейбол 2018

Класиране в група "D" нa Световното първенство по волейбол 2018

Срещите се играят във Варна

Група "Е" в зала "Медиоланиум Форум" в Милано (Италия):
Италия без загуба, Холандия с 1 загуба, Русия или Сърбия с 2 загуби и Финландия с 2 загуби.

Другият домакин Италия е сигурен участник в тази група, но трябва днес да победи Словения за да влезе само с победи. Холандия ще играе в Милано ако Франция победи Канада и Бразилия се наложи над Китай. Ако "кленовите листа" пречупят "петлите" тогава Селесао ще бъде в тази група с 1 загуба. Финландците ще закарат със сигурност веселата си публика в Милано. Те могат да победят Иран и да останат с 2 загуби.

Група "F" в зала ПалаДоза" в Болоня (Италия):
Бразилия с 1 загуба, Словения с 1 загуба, Белгия с 2 загуби, Австралия с 3 загуби.

Това се очертава като най-слабия поток. Канада ако победи Франция ще изпрати бразилците в Милано. "Кленовите листа" в този случай ще бъдат с 1 неуспех. Останалите участници са ясни. Белгия и Австралия няма да играят днес и запазват досегашния си актив. Словения ще има тежък двубой с Италия и най-вероятно ще влезе с 2 загуби. Ако Бразилия бъде в тази група, то мястото на Селесао във финалната шестица изгледа сигурно. Има и един сложен вариант, в който Холандия ще стане фаворит. "Лалетата" ще стискат палци за Китай срещу Бразилия и за Франция срещу Канада.

Снимка 378463

Източник: fivb.org