Националният ни волейболен състезател Светослав Гоцев говори пред ТОПСПОРТ за настроението в отбора непосредствено преди самото Световно първенство. Както е известно, "лъвовете" ни започват участието си на Мондиал 2018 във Варна с мач срещу Финландия.

Ето какво каза Гоцев специално за ТОПСПОРТ

Какво е настроението в отбора? Новите имена в състава ще издържат ли на напрежението или напротив - възприемат участието като изключителен шанс?

- Настроението в отбора е страхотно. Всички момчета тренираха усърдно през подготвителния период. Мисля, че всички сме готови да покажем най-доброто от себе си в предстоящите мачове. Съставът е добре комплектован от опитни играчи. Това, че ще играем пред родна публика, винаги е носело допълнителен адреналин. Адреналин в добрия, мотивиращ смисъл. Трябва да се възползваме максимално от тази ситуация.

Снимка 377212

Източник: LAP.bg

Имахте време за подготовка заедно с контролните срещи. Получи ли се сплавта между по-опитните волейболисти и по-новите, които са за първи път в състава?

- Да, изиграхме няколко мача и проведохме ползотворна подготовка. Отборът от Лигата на нациите горе-долу се запази и се върнаха контузените, участвали дълги години в отбора. Така че, може да се каже, че се напаснахме един към друг.

Имате ли "най-неудобен" противник и радвате ли се, че не започвате с мач срещу Полша или Куба например? 

- На такъв форум най-важното е да направим максимален брой победи. Не сме отбор, който ще прави тънки сметки и прогнози. Ще се отнесем с нужното уважение и внимание към всеки наш опонент на игрището. В последните години нивото на "по-слабите" отбори се доближи много до тези, считани за фаворити. Едно подценяване или невнимание би могло да ни коства победата в даден мач. Сигурен съм, че всеки един от нас е мотивиран до краен предел. Ще се борим за победа във всеки мач.

Пламен Константинов определи състава на България за Световното първенство

Пламен Константинов определи състава на България за Световното първенство

Форумът ще се проведе у нас и в Италия

Контузиите са неизменна част от спорта. Смятате ли, че българският волейбол е на такова ниво, че ако едни състезатели отсъстват, то други пълноценно ще ги заменят? България произвежда ли още таланти, въпреки всичко?

- Родният волейбол винаги е раждал и ще ражда таланти. С времето, както във всеки друг отбор, ще има подмладяване с нови имена. Всеки ще получи шанс. Със сигурност, ако Соколов не беше контузен сега, щеше да е голям плюс за отбора. Обаче никой не застрахован от травми.

В колективния спорт освен талант, трябват труд, дисциплина и компромиси. Как ще коментирате напрежението между Пламен Константинов и либерото Владислав Иванов?

- Пламен е добър треньор и още повече човек, с който можеш да комуникираш. Когато треньорът ти каже да влезеш и помогнеш на отбора, и то в труден момент, е лошо, когато не го направиш. Не мисля, че трябва повече да се коментира случаят. Сега фокусът е върху самото Световно първенство. Аз, вярвам и останалите момчета, съм изключително щастлив, че ще съм част от него.

Снимка 377209

Източник: LAP.bg

Очаквате ли залата да бъде пълна? На родна или чужда земя се играе по-освободено?

- Искрено се надявам залата да бъде пълна до краен предел във Варна. Искам един ден, връщайки се назад във времето, да си спомням как пълната зала на родна земя ни е изпратила да се борим срещу шестте най-добри отбора в Италия. Пожелавам си го!

Все още не е ясно къде Вие конкретно ще бъдете през новия сезон. Какви са опциите?

- На този етап нямам отбор. Офертите, които получих от чужбина, не ме накараха да подпиша. Още не съм взел решение. След Световното първенство ще се ориентирам. По-точно със стечение на събитията. Не са изключени всякакви варианти.

Снимка 377210

Източник: LAP.bg