Очакванията са Пламен Константинов да заложи срещу Иран на същите играчи, които донесоха първата победа на България на Световното първенство по волейбол.

Министър Кралев откри Световното първенство по волейбол в Русе

Министър Кралев откри Световното първенство по волейбол в Русе

"Много съм щастлив, че Вашият град намери своето място на спортната карта на България"

В неделя финландците не можаха да се противопоставят на мощната игра на българите, но днешният съперник е от много по-висока класа. Константинов използва блокировачите Виктор Йосифов и Николай Николов, посрещачите Тодор Скримов и Валентин Братоев, диагонала Николай Учиков, разпределителя Георги Сеганов и либерото Теодор Салпаров. За кратко Николай Пенчев заменяше Валентин Братоев в края на геймовете. Братоев играеше ролята на втори диагонал и завърши с най-голям точков актив.

Иран в момента е на осмо място в световната ранглиста, с шест позиции пред България. Персите ни победиха в мач от "Лигата на нациите" през юни. Тогава българите бяха много изморени, но за малко не сюрпризираха фанатичната публика в Техеран.

Пламен Константинов каза, че знае за някои от слабостите на иранците, свързани с центровете и разпределителя. Гостите ще бъдат подкрепяни от около 200 техни сънародници. Вчера те изиграха бърз мач с може би най-слабия отбор в група "D" Пуерто Рико.

Мачът е от 20:30 часа и победителят в него ще си осигури място във следващата фаза, както и добра изходна позиция за класиране за финалната шестица.

Бойко Борисов: България ще е домакин на Евроволей 2021

Бойко Борисов: България ще е домакин на Евроволей 2021

Премиерът съобщи, че момичетата са избрали да играят в Пловдив и Русе