Националният отбор по волейбол се събра в пълния си състав за подготовка преди олимпийската квалификация в София от 8 до 13 май. Старши треньорът на „трикольорите" обаче има доста проблеми с контузени състезатели.

Специалистът няма да може да разчита на центъра Виктор Йосифов и либерото Мартин Божилов. Блокировачът не е тренирал от три месеца и се възстановява от претърпяна операция в коремната област, а Божилов страда от мускулно разкъсване на бедрото.

Другият основен център в тима - Теодор Тодоров, е измъчван от проблем в раменната става, но ще е на линия за квалификацията. Тодор Алексиев се оплаква от болки в китките. На отбора ще помага и Теди Салпаров, който се възстанови от тежка травма в коляното, но обърна китка. Към националния отбор вече се присъедини
Валентин Братоев.

Очаква се Боян Йорданов и Данаил Милушев да пристигнат другата седмица, тъй като играят плейофи в италианската Серия „А2". Стойчев обяви, че ще ги извика по-рано, ако се наложи.

Междувременно бе обявено, че 22 000 билета вече са продадени за всички мачове от квалификацията, като 10 000 от тях са само за сблъсъка България - Сърбия на 9 май.