Националният отбор на България за юноши до 18 години, воден от Мартин Стоев, стартира от днес участие в европейски квалификации. Първият кръг от пресявките за Евроволей 2020 е на зонален принцип, като София е домакин на балканска надпревара. Турнирът е от 10 до 12 януари в столичната зала "Христо Ботев".

Николай Иванов: Момчетата го направиха, оставиха сърцата си на игрището в "Макс Шмелинг Хале"

Николай Иванов: Момчетата го направиха, оставиха сърцата си на игрището в "Макс Шмелинг Хале"

"Дано тази квалификация бъде катарзис"

Сребърните медалисти от Евроволей 2019 до 17 години в София поемат своя път към ново голямо предизвикателство през тази година - спечелване на квота за шампионата на Стария континент, който ще се проведе в Италия и Гърция.

Съперници на младите ни волейболисти са силните състави на Сърбия, Румъния и Турция. Само първенецът получава директна квота за европейското първенство. Останалите три отбора ще продължат борбата във втория кръг на евроквалификациите през април.

В първия си мач младите ни национали се изправят срещу Румъния, а двубоят е от 17:00 часа.

"Подготвени сме и ще играем за всяка точка във всеки мач от турнира. Очаквам в другите отбори да има нови момчета, които не познавам. Но това е нормално. На тази възраст нещата се променят, едни се развиват, други не толкова.

Надявам се през последните шест месеца, след европейското първенство 2019 в София нашето развитие да е по-добро от съперниците. Излизаме днес да започнем с успех. Ще направим всичко възможно да спечелим турнира и да вземем директна квота за Евроволей 2020", заяви пред BGvolleyball.com селекционерът Мартин Стоев.