Женският волейболен шампион и носител на Купа България за Марица (Пловдив) показа двата спечелени трофея на пресконференция в Община Пловдив. На брифинга присъстваха кметът на Пловдив Здравко Димитров, членът на УС Светослав Славов, заместник-кметът на Пловдив Георги Титюков, старши-треньорът на Марица Борислав Крачанов, мениджърът на клуба Борис Халачев, всички състезателки от отбора и треньорите на клуба. Марица спечели шести златен дубъл в клубната си история и вече има 16 спечелени трофея.

Мениджърът Борис Халачев и членът на УС Светослав Славов подариха и два от златните медали на кмета Здравко Димитров и зам. кмета Георги Титюков. След края на брифинга маричанки и кметовете се снимаха с купите от терасата на Общината.

"Искам да благодаря от мое име от името на пловдивската общественост за всичко това, което правите. Благодаря на клуба, че заради мен измести финала с един час, за да мога да присъстват на наградите "Икар" в София. Това, което правите е наистина забележително. Пловдив не е само футбол, имаме волейбол и баскетбол с традиции. Това са два спорта, на които Община Пловдив дължи много. Още в началото на моя мандат казах, че трябва да направим зали, в които да водите нормален тренировъчен процес. Стартираме поръчката и до края на другата година залите трябва да са готови. От моя страна винаги съм бил за спорта като концепция, като правила и да има високо спортно майсторство. Трябва да има места за тренировка и възстановяване и да показвате това, което можете. Аз лично съм бил състезател по баскетбол и имахме проблем с осветлението във важен мач, който загубихме. Важно е всичко да е наред и както трябва. Пожелавам Ви от тук само напред и нагоре. Когато се работи правилно резултатите са на лице. Който успява в спорта, успява навсякъде и в живота", коментира кметът на Община Пловдив Здравко Димитров.

"Искам да благодаря на Община Пловдив за усилията и помощта, която оказва през годините. Винаги подкрепя всяко наше мероприятия. Ние сме благодарни на това, което правите и партньорството ни да продължи и през следващите години", каза членът на УС на Марица Светослав Славов.

"До края на годината трябва да приключим строежа на залите. Пожелавам и следващата година да се видим пак тук с поредните титли. Все още държим и рекорда за най-посетен мач", сподели зам. кметът на Пловдив Георги Титюков.

Осма поредна титла за волейболистките на Марица

Осма поредна титла за волейболистките на Марица

Хегемон