Министърът на спорта Красен Кралев изгледа на живо победата на волейболните ни национали над Финландия с 3-0 гейма. Тя е първа за "лъвовете" по време на домакинския Мондиал 2018.

Ето какво написа Кралев на стената си във "Фейсбук" след мача:

"България - Финландия 3-0 гейма. Браво, "лъвове"! Стартирахме отлично Световното първенство с категорична победа във Варна.

Три са основните причини, заради които спечелихме домакинство на това първенство - успешната организация на Европейския шампионат през 2015 година, фантастичната публика във Варна и София, и огромната работа, която свършиха правителството на премиера Бойко Борисов и федерацията по волейбол.

Горд и щастлив съм, че в моя роден град Варна дадохме началото на Световното първенство по волейбол. За първи път в историята две страни са домакини на шампионат на планетата. Това са България и нашите добри приятели от Италия, с които работихме много през последните 4 години. Надявам се публиката да се наслаждава на този празник - той е за тях. Благодаря на кметовете на трите градове-домакини София, Варна и Русе за положените усилия в организацията на първенството".

Красен Кралев за момчетата на Хубчев: Железни бойци с големи сърца!

Красен Кралев за момчетата на Хубчев: Железни бойци с големи сърца!

"Това искат да виждат българите на терена"