Довечера от 22:00 часа е вторият полуфинал на мъжкия Евроволей 2019. Франция и Сърбия ще излъчат съперника на Словения за мача за титлата, който е в неделя също в "АкорХотел Арена" в Париж. Мачът може да бъде гледан по БНТ 3.

Словения победи Полша и е на финал на Евроволей 2019

Словения е на финал! Световният шампион също бе повален от момчетата на Алберто Джулиани

Тине Урнаут и компания подчиниха Полша с 3:1 гейма

"Петлите" се представят на изключително ниво и до момента загубиха само един гейм срещу Италия в груповата фаза. Те се саморазправиха със Скуадра Адзура на четвъртфиналите и са основния фаворит за титлата.

Сърбите традиционно са на много високо ниво, но едва преодоляха четвъртфинала. Бяха им необходими пет гейма срещу сензацията Украйна, която в груповата фаза не блестеше. Украинците елиминираха на осминафинал домакина на потока Белгия и направиха най-добрия си мач в турнира срещу западните ни съседи.

Победителят от днешния сблъсък ще бъде фаворит във финала. Словения спечели и трите си елиминационни срещи със страхотна игра, но досега изигра всичките си мачове в "Арена Стожице" в Любляна пред повече от 11 хиляди зрители. Словенците си позволиха загуба от непретенциозния отбор на Македония в груповата фаза.

Преди 4 години в София Франция разгроми на финала Словения с 3-0 гейма. Ще се повтори ли същото в беделя в Париж?