Националният отбор на България по волейбол надигра състава на Белгия в поредната си контрола преди тазгодишното Европейско първенство в Полша.

В зала "Конгресна" във Варна, "лъвовете" се наложиха с чиста победа от 3:0 гейма над своя опонент.

Националите ни бяха с класа над белгийските волейболисти, като и за секунда не позволиха някой в залата да се усъмни в това.

Клубът на Пламен Константинов излиза срещу националния ни отбор

Клубът на Пламен Константинов излиза срещу националния ни отбор

"Лъвовете" ще изиграят няколко любопитни проверки

В отделните части тимът ни се наложи с 25:19, 25:21 и 25:19, като това бе най-малкото, с което съперникът можеше да се измъкне днес.

Сред най-полезните ни състезатели, допринесли особено много за крайния успех днес, бяха Георги Братоев и Николай Николов. Комбинациите между двамата оставяха всеки път блокадата на Белгия без адекватен отговор.

Контролата бе проведена при символичен вход за феновете, като билетите бяха на цена от 5 лева.

В предстоящите срещи на състава ни срещу клубния тим на селекционера Пламен Константинов - Локомотив (Новосибирск) пък входът ще бъде свободен. И тези двубои отново ще се проведат в същата зала.

БЪЛГАРИЯ - БЕЛГИЯ 3:0 (25:19, 25:21, 25:19)

БЪЛГАРИЯ: Георги Братоев, Цветан Соколов, Тодор Алексиев, Николай Пенчев, Виктор Йосифов, Николай Николов - Теодоро Салпаров-либеро
Треньор: Пламен Константинов

БЕЛГИЯ: Матийс Валкиерс, Герт Ван Вале, Фрасоа Лека, Сам Деруу, Симон Ван Де Вуурде, Арно Ван Де Велде - Лоуи Щоер-либеро (Желе Рибенс-либеро, Пиетър Верхеес)
Треньор: Витал Хейнен