Григор Димитров загуби от Даниил Медведев на полуфиналите на US Open. След двубоя той оцени това, което постигна в турнира, на фона на последните няколко тежки месеца.

"Той спечели важните точки. Аз не успявах да стигам до лесни точки на мой сервис, както и на негов. За мен беше доста интересен мач. Мисля, че мога да извлека доста неща от него. Физически бях добре, движех се добре", сподели Григор пред Sportal.bg след мача.

Григор Димитров загуби от Даниил Медведев полуфинала на US Open 2019

Приказката за Гришо свършва тук! Руснакът Медведев отстрани Димитров на полуфинал на US Open

Българинът имаше игрово предимство в първите два сета, но беше пречупен от руснака

"В най-важните моменти не ми се получи, а и той игра добре в тези ситуации. На сетбола в първия сет беше много нестандартен за неговата игра. Знаех къде ще сервира, бях готов, бях там и втората топка въобще не очаквах да я изиграе по такъв начин. Имаше моменти, в които не очаквах някои неща от него, но той ги направи и това оказа влияние. Не очаквах да загубя с 0-3 сета, но резултатът не мисля, че отговаря на мача. Мисля, че играх добре, дадох всичко от себе си.

Снимка 441688

Източник: GettyImages

Трябва бързо да премина през следващите дни. Да съм в добра форма за турнирите в Азия. Имаше много позитиви от турнира. Последните седмици нямах добри резултати, а сега стигнах до полуфинал за първи път тук. Тенисът е една игра, ако не се наслаждаваш, ако не я правиш с любов, няма да се отплати.

Последните седмици бяха много тежки, с много тренировки, гордея се с това, че играя отново. Не искам да бъда прекалено разочарован. Разбира се, в момента не ми се говори много за това, но продължаваме напред", завърши Григор.

Снимка 441687

Източник: GettyImages