Оперативният директор на ФК ЦСКА 1948 - Стойчо Младенов говори преди дербито с Левски през уикенда, което ще се проведе на стадион "Георги Аспарухов". Ръководителят е на мнение, че "червените" притежават необходимите качества, за да постигнат нов триумф над вековниците. Ето какво каза той пред колегите от dsport:

Карлос Охене: Любо Пенев е един от най-качествените треньори в България

Карлос Охене: Любо Пенев е един от най-качествените треньори в България

"В клуба се чувствам като у дома си"

"Дали сега е удачният момент да се изправим срещу Левски или не, програмата е такава, каквато трябва да я изпълним. Моментното състояние на единия и на другия отбор не е от толкова голямо значение, защото този мач винаги е интерес.

Очакванията са едни и същи за всеки един мач. Борим се за трите точки. Ще направим всичко възможно и този мач да спечелим, както спечелихме и първия. Знам, че на "Герена" се играе много трудно, но имаме много добър отбор, който се представя отлично до този момент и се надявам, че ще излезем с високо вдигнати глави след мача.

Винаги, когато има мачове между отборите в челото на класирането на българския шампионат е интересно. Това са едни дербита, които са изключително интересни.

Тенденцията при нас е всеки един мач да се побеждава. С такъв манталитет и такова желание излизаме във всеки един мач. Не винаги се получава така, че да победим, но отборът играе офанзивен футбол, приятен за футболното око, така че всеки един привърженик може да прецени. До този момент оценката е изключително положителна за играта на нашия отбор.

Бих отличил добрата колективна игра на нашия отбор и изключително отличното представяне на Чочев, който се явява като ключов състезател за нашия отбор.

Левски разчита на преса и една агресивност от страна на всички състезатели. Това затруднява всеки един отбор, защото не дава възможност и време на футболистите да разсъждават и да мислят за всеки следващ ход. Левски поставя всеки един отбор под напрежение с високата преса, която упражнява. Пресата има и контрапреса. Всеки един отбор трябва да се съобрази с тази преса, която Левски упражнява и да извлече максимума от всичко това нещо, което Левски представлява. Разбира се, има бели петна, както в селекцията, така и в поведението на отбора като цяло. Винаги има положителни и отрицателни неща, върху които трябва да отделим много добро внимание.

Отбор от френския елит иска звезда на ФК ЦСКА 1948

Отбор от френския елит иска звезда на ФК ЦСКА 1948

Русев в полезрението им

Ротациите, които се провеждат в нашия отбор са изключително положителни, надявам се да са още по-положителни в остатъка от мачовете до края на шампионата.

Естествено, трансферният прозорец трябва да бъде използван максимално от нас, за да може да засилим конкуренцията във всяка една линия, а както знаем конкуренцията подобрява качеството.

Трябва да коментираме съдиите, защото има много скандални ситуации в отсъжданията, но трябва да подчиним преди всичко на играта, а не толкова на съдийството. Съдийството е от изключително важно значение и една ситуация може да реши развоя на мача. За съжаление от началото на шампионата до този момент в това отношение се правят изключително много грешки от съдиите и на ВАР. За това има такова брожение в момента срещу хората, които са в т.нар. кабинки за ВАР. Прекаляват в еднопосочността. Трябва да се обърне сериозно внимание и по този начин да се прекрати отношението или еднопосочността на решенията, които се взимат".

Любослав Пенев говори пред медиите в петък

Любослав Пенев говори пред медиите в петък

От 14:00 часа