Изненадващо обаче българската полиция не иска да охранява двата мача едновременно, твърди "Спортал".

Преди дни от СДВР са изпратили писмо до УЕФА, в което препоръчват на европейската централа да смени деня на единия двубой, защото не могат да се справят с охраната. Не е ясно от какво е продиктувано становището на полицията, но то може да излезе доста скъпо на ФК ЦСКА 1948.

УЕФА с важна информация за двубоя на ФК ЦСКА 1948 с Пафос

УЕФА с важна информация за двубоя на ФК ЦСКА 1948 с Пафос

Ето подробности

"Червените" са с по-нисък ранкинг от Макаби и поради тази причина от УЕФА са наредили именно техният двубой да бъде дръпнат с един ден - за сряда. Съперникът им Пафос обаче вече е резервирал чартър и хотел, които трябва да бъдат резервирани наново. Това ще му струва между 100 000 и 150 000 евра.

Кипърците моментално са информирали УЕФА, че непредвидените разходи са огромни, а европейската централа е излязла с решение, че те трябва да бъдат поети от ФК ЦСКА 1948, защото "те са отговорни за организацията и създадения хаос".

Все пак от УЕФА са заявили на "червените", че ако СДВР им изпрати ново писмо, чрез което да уведомят, че няма проблем да охраняват двете срещи едновременно, то цялата тази драма ще изчезне и те ще се изиграят в четвъртък, както е по предварителна програма.

Колегите допълват, че до този момент полицията отказва да го изпрати. Срокът, който е дала УЕФА, изтича днес и ако МВР не промени позицията си, тя излезе доста скъпо на ФК ЦСКА 1948.