Ръководството на ФК ЦСКА 1948 разпространи до медиите своето официално становище относно думите на шефа на съдийската комисия Костадин Гергинов. Новаците в efbet Лига обявиха, че ще потърсят правата си в съда, ако ръководителят на реферите не защити с доказателства думите си, с които спомена клуба като част от отборите, които имат хора, които отговарят за съдийски въпроси.

Петър Петров: Недоумявам думите на Гергинов, потомствен левскар съм

Петър Петров: Недоумявам думите на Гергинов, потомствен левскар съм

"Няма как да получа наряд за съдийски наблюдател"

Публикуваме изпратеното от ФК ЦСКА 1948 без редакторска намеса:

До Костадин Гергинов

Председател на Съдийската комисия към Българския Футболен Съюз

Г-н Гергинов,

По време на гостуването Ви в Студио "Дерби" на 12 април 2021 г. на въпрос за "имена на служители в клубове, които отговарят за съдиите", Вие съвсем умишлено си послужихте с името на ФК ЦСКА 1948 за пример. Пример обаче за какво? ФК ЦСКА 1948 държи да получи отговори от Костадин Гергинов на въпросите:

Костадин Гергинов: Атаките срещу мен започнаха след Царско село - Лудогорец, обаждал ми се е само Крушарски
Обновена

Гергинов: Атаките срещу мен започнаха след Царско село - Лудогорец, обаждал ми се е само Крушарски

"Дузпите са защитими - и на ЦСКА- Арда, и на Лудогорец - Монтана"

- Какво имате предвид с думите, че във ФК ЦСКА 1948 работи човек, който "отговаря за съдиите"? Как се отговаря за съдии? Намеквате ли вмешателство в работата на съдиите отстрана на клуба или негови служители?

- В добавка на Вашето изказване споменахте, че в жалбите на ФК ЦСКА 1948 към Съдийската комисия има специфична за реферите терминология. Истината обаче е, че клубът въобще не е подавал жалби. Още по-малко с визираната от Вас терминология. Какво имате предвид и тук?

- Защо, г-н Гергинов, намесвате точно ФК ЦСКА 1948? Може ли това да е "съзнателна грешка"? Все пак сме сигурни, че високопоставен човек като Вас проверява фактите си преди да говори публично. - Не осъзнавате ли, че с изказването си пряко уронвате престижа на ФК ЦСКА 1948, граден от създаването на клуба?

ФК ЦСКА 1948 ясно и точно заявява, че от началото на своето съществуване никога не е влизал в контакт със съдии с цел каквото и да е било вмешателство в работата на българските рефери. Ако Вие, г-н Гергинов, имате друга информация, сега е моментът да я изнесете публично. В противен случай можем да тълкуваме Вашите думи само и единствено като клевета по адрес на клуба и служителите му и очакваме Вашето официално извинение. Ако не получим конкретен отговор от Ваша страна, сме склонни да потърсим такъв в съда.

Атанас Караиванов: Гласът на отборите трябва да бъде зачетен, има разделение за формата на първенството

Караиванов: Гласът на отборите трябва да бъде зачетен, има разделение за формата на първенството

"Една работа е сериозна, когато не се шуми около нея"

С уважение, Ръководството на ФК ЦСКА 1948", завършват от столичния клуб.