Костадин Гергинов беше гост в "Студио Дерби". Председателят на Съдийската комисия на БФС отговори на неспиращите атаки към него заради зачестилите съдийски грешки.

"Миналата година се навършиха 100 години футболно съдийство в България. През цялото това време софийските съдии са имали отговорността да свирят навсякъде по страната. Да преброим колко отбора има от София в Първа и Втора лига. Та това е близо двумилионен град със студенти, идващи от цялата страна и чужбина. Докато учат в столицата, те трупат практика и опит. Не е комфортно за никой съдия от провинцията да свири на отбор от родния му град, докато за София не е така. Това са аргументите и аз не съм ги измислил, винаги е било така.

Михаил Касабов: Извънредният конгрес не отменя редовния, не съм подавал оставка

Михаил Касабов: Извънредният конгрес не отменя редовния, не съм подавал оставка

"Ако Конгресът избере нов президент, няма нищо по-естествено от това той да предложи екип"

90% от членовете на Съдийската комисия са стари муцуни. Единственото ново име съм аз. Помолил съм колегите да не взимат отношение. Затова атаките са изцяло към мен и започнаха след Царско село - Лудогорец, когато се контузи Антон Недялков. Съдията и аз сме причината за тази контузия.

Онзи ден на мача ЦСКА - Лудогорец отидох на мача с тайната надежда да се видя с журналистите и да кажем кой какво мисли, но това не се получи. Никой не прояви желание. 40-50 минути след мача пускам телевизията и гледам, че някой ваш колега казва: "Аз не разбирам от футбол, но искам да кажа за съдийството". Чудих се бил ли съм на двубоя или не.

Димитър Бербатов: Уставът на БФС не съдържа конкретни правила относно мандатността на Изпълнителния комитет и президента

Димитър Бербатов: Уставът на БФС не съдържа конкретни правила относно мандатността на Изпълнителния комитет и президента

Той се обоснова в седем точки

Дузпите са защитими - и на ЦСКА- Арда, и на Лудогорец - Монтана. На Лудогорец има преса, смачкване. На Арда има завъртане.

Смених съдийския наблюдател на Левски - Славия Йордан Сталев с Антон Генов. Направих го, защото Венцеслав Стефанов каза преди мача, че Йордан Сталев е точният човек за председател. Не ме притеснява, че е точният човек, а ме притеснява изказването да не се преекспонира. Смених и съдийския наблюдател за предстоящия мач между Лудогорец и Левски. Трябваше да е Петър Петров, но във футболните среди се говори, че имал симпатии към Лудогорец. Предупредих Георги Йорданов да внимава с назначенията.

Извън атаките в медиите ми се обади един президент преди ЦСКА - Локомотив, Христо Крушарски. Той сподели, че се притеснявал, защото еди кой си си пил кафето с еди кой си.

България може да получи сериозна санкция от УЕФА?

България може да получи сериозна санкция от УЕФА?

Шампионатът не може да бъде променян в разгара на сезона

Защо Георги Кабаков не е ръководил първия полуфинал за Купата на България между ЦСКА и Лудогорец? От други хора получих намек кой да свири този полуфинал. За Кабаков става дума. Той е нашият водещ съдия. Той обаче получи много престижна покана да свири 1/2-финал за Купата на Гърция. Дадох съгласието си да отиде, защото това е престиж за българското съдийство. Чух се с Кабаков. Дадохме му мач във "В" група да се види как е кондиционно. Беговата дейност е 10-12 километра. След като се чухме с него, стана ясно, че е добре. Тогава потвърдихме участието му в Гърция.

Най-напечените срещи предстоят на всички нива. По никакъв начин никого не пазим. Когато един човек има проблем и има нужда от помощ, той се обръща към комшията си. Това, че Гърция има проблеми с рефери и се канят арбитри от цяла Европа, лицензирани за ВАР... виждаме такива от цяла Европа. Ако започнем да правим спънки на Кабаков, няма да отиде никъде. За мен е чест, в който и да е спорт, да има български представител. Още повече за съдийството. Това е признание за БФС. По всякакъв начин ще го подкрепяме, когато има покана", каза бившият съдия.

Атанас Караиванов: Гласът на отборите трябва да бъде зачетен, има разделение за формата на първенството

Караиванов: Гласът на отборите трябва да бъде зачетен, има разделение за формата на първенството

"Една работа е сериозна, когато не се шуми около нея"