ФК ЦСКА 1948 вече е част от Европейската асоциация на клубовете (ECA). Столичани са петият български отбор, който е част от организацията, съобщиха от клуба. Освен тях, в организацията са Левски, ЦСКА, Лудогорец и Ботев (Пловдив).

Иначе учредители на асоциацията са колоси на европейския футбол като Манчестър Юнайтед, Челси, Реал (Мадрид), Барселона, Ювентус и Байерн (Мюнхен). Членовете са повече от 300.

В началото на седмицата, изпълнителният директор Добрин Гьонов за първи път беше част от престижната асамблея. В продължение на два дни бяха обсъждани въпроси за увеличаване на броя на членовете на Европейската асоциация на клубовете и сътрудничеството между ФИФА и EСА.

"За нас е огромна чест да бъдем част от подобна елитна компания. Възможността да обсъждаме новостите и да си сътрудничим с европейските футболни лидери ще ни помогне да достигнем нов етап в развитието на клуба. Това може да бъде стъпка и към изграждането на още по-позитивен образ на българския клубен футбол", заяви Гьонов.

ECA започва дейността си през 2008 г. със 137 клуба-членове и оттогава увеличава броя си до 245. Със своите 245 клуба-членове ЕСА следва тенденцията на непрекъснат растеж през последните години и се позиционира като силен представителен орган в европейския футболен пейзаж. Целта на организацията е да защитава интересите на клубовете като едновременно с това предлага обмен на знания и информация между представителите на клубовете, които са членове на асоциацията.

Цветомир Найденов с ирония за Кръстаич: Ще спечели войната с лекота

Цветомир Найденов с ирония за Кръстаич: Ще спечели войната с лекота

"Защо да играе ?! Съмнителен е просто"