Дунав се раздели с още двама от досегашните си футболисти. В началото на седмицата от треньорския щаб на "драконите" заявиха, че ще потърсят отбори на Мерт Тасим, Симеон Иванов и Симеон Дочев, в които те ще имат възможност да играят повече.

Днес стана ясно, че Теодор Костов и Мартин Иванов са взели решение да се разделят с русенския клуб.

Младият халф се завърна в дунавските редици в течение на сезона и се отличи с важни асистенции и голове. Той обаче е предпочел да приеме офертата на елитния Царско село, който обновява отбора си с млади играчи. Опитният Мартин Иванов пък няма да може да съвместява мачовете и тренировките в Дунав с други свои служебни ангажименти и ще си търси друг отбор.

Новият треньор на Царско село: Господин Манолов обича отбора и няма да го остави така лесно

Новият треньор на Царско село: Господин Манолов обича отбора и няма да го остави така лесно

"Нямаме никакво намерение да бъдем унижавани в резултатите."

Треньорът Мартин Цирков сподели, че целта е оформянето на група от 23 - 24 футболисти, на която ще се разчита през пролетта. Шанс за изява ще получат и юношите Кристиян Господинов, Радослав Великов и Дани Братоев, които впечатлиха в мачовете си при подрастващите.

За по-солидното представяне на атаката ще помогне и завръщането на нападателя Александър Кирилов, който пропусна близо година заради тежка контузия и операция на коляното.

Междувременно Дунав продължава подготовката си за футболната пролет в Русе. "Драконите" са планирали и 8 контроли, първата от които е предвидена за 22 януари в Русе срещу втородивизионния Добруджа Добрич.