В извънреден PCR тест, на който се подложиха футболистите треньорите и служебните лица на Царско село след положителните проби от началото на седмицата, се установи, че има нови 8 положителни проби, съобщава клубният сайт на софийския отбор.

Извънредният тест бе направен, защото в началото на седмицата регулярният месечен тест показа, че шестима футболисти от представителния отбор са с коронавирус. По протокол клубът бе длъжен да направи нови тестове, а тренировъчния процес и мачовете да се подновят при два последователни отрицателни теста.

За съжаление направените в средата на седмицата PCR тестове показаха положителни резултати на Панайотис Лука, Мирослав Будинов, Божидар Васев, Реян Даскалов, Емануил Манев, Борис Галчев, Тома Ушагелов и Мартин Попов. Така общо 14 футболисти на Царско село са с положителни тестове за коронавирус.

Предвид настоящата ситуация по всяка вероятност мач с Берое през утрешния ден няма да има, тъй като по протокол при 10 носители на COVID-19 от един отбор, двубой не се играе.

Царско село размаха пръст на съдиите

Царско село размаха пръст на съдиите

Вижте какво пишат от клуба