Най-добрата българска тенисистка Виктория Томова отпадна от турнира в Руан от сериите WTA 250, след като допусна поражение от французойката Варвара Грачева с 2:6, 6:3 и 5:7 в мач, който продължи 2 часа и 22 минути.

Двете изиграха изключително драматичен трети сет, в който осъществиха общо... 7 пробива - Томова 3 и Грачева 4. Именно в този сет българката имаше реален шанс да "затвори" мача, след като водеше с 4:2 и имаше преднина 40:15 при свой сервис, но допусна обрат.

В първия сет мачът се движеше гейм за гейм, но при 3:2 Томова допусна обрат, а при 5:2 и втори такъв в изключително дълъг гейм, в който българската спаси 3 сетпойнта, но пък изтърва два брейкпойнта.

Втората част на мача започна по перфектен начин за Томова, която осъществи два поредни пробива и си взе два сервиса, с което поведе с 4:0. До края на гейма двете си размениха по още един пробив, но Томова затвори частта с 6:3.

В третия сет първо Грачева проби сервиса на Томова, която обаче много бързо върна пробива и изравни. Последва гейм и нов пробив на българката, за да се стигне до 3:1 в нейна полза. Стигна се до размяна на геймове и 4:2 със сервис на Томова. Тя обаче пропусна да го вземе, въпреки, че водеше с 40:15. Оттам играта ѝ тръгна надолу като последваха още два гейма за Грачева, която поведе с 5:4.

В десетия гейм на сета Грачева бе близо до победата, но изпусна два мачпойнта, след които Томова успя да направи своя трети пробив в сета.

След това обаче не успя да го защити и отново допусна контрапробив. В крайна сметка Грачева си затвори мача при свой сервис и изхвърли Томова от туринра.

Гришо: Побеждавам в битките си, стъпка по стъпка

Гришо: Побеждавам в битките си, стъпка по стъпка

Даде интервю