Световната №2 Симона Халеп заяви, че за тениса ще бъде "трагедия", когато Роджър Федерер вземе решение да сложи край на кариерата си. Швейцарецът вече е на 39 години и предстоящият сезон може да е последният за него в ATP тура.

"За Федерер няма да е трагедия да се оттегли на 40 години. Ще е трагедия за нашия спорт, за колегите му, той много ни липсва.

Той беше идол за цялото ни поколение... държеше се топло с всички. Гений, по мое мнение. Когато Федерер слезе от сцената, това ще бъде тъжно за спорта, но мисля, че от негова гледна точка ще бъде мъдро решение. Има и други неща извън тениса, а това, което той е постигнал, е огромно", сподели 29-годишната Халеп в интервю за телевизия Digisport.

"Бях на "Уимбълдън 2007", отправих се към тренировъчните кортове, носех юношеска значка. Отидох да оставя една ракета и го видях. Замръзнах на място. Не знаех как да реагирам. Подадох му значката ми и го попитах дали би могъл да ми даде автограф", сподели действащата шампионка на "Уимбълдън", който през 2020 година не се състоя.

"Той ме попита как съм и какво правя тук. Аз му казах, че харесвам тениса и съм сред участниците на "Уимбълдън". Не бях виждала тревни кортове преди това", продължи разказа си Халеп и добави, че Федерер е бил много приятелски настроен, въпреки че не е знаел нищо за нея.

"Отношението му беше много топло, остави у мен много приятно чувство. Въпреки че беше много известен, той поговори с мен и ми пожела всичко най-хубаво", си спомни този момент Халеп.

Анди Мъри получи "уайлд кард" за Australian Open 2021

Анди Мъри получи "уайлд кард" за Australian Open 2021

Шотландецът в момента е под №122 в света