Участниците на Wimbledon 2018 ще си разпределят рекорден награден фонд - 34 милиона паунда. Това е увеличение със 7.6% спрямо миналата година. Победителите при дамите и при мъжете ще добавят в банковите си сметки по 2.5 милиона панда, което е с 300 хиляди повече отколкото през 2017 година.

Роджър Федерер: Обичам да играя повече на трева, отколкото на клей

Роджър Федерер: Обичам да играя повече на трева, отколкото на клей

Швейцарецът има нужда за да се зареди с енергия за Уимбълдън

Четирите турнира от Големия шлем постоянно вдигат наградните си фондове и правят участието в турнири от ATP 250 и ATP 500 непривлекателно за топтенисистите. Масовите надпревари при мъжете са с фондове около 750 хиляди долара, а тези при дамите с около 250 хиляди долара.

През януари в Австралия тенисистите си разпределиха 30.2 милиона паунда, а в Париж в края на май ще излязат на кортовете на "Ролан Гарос" за 34.5 милиона паунда.

Най-много пари има в САЩ, US Open 2018 отново ще счупи всички рекорди, като очакванията са сумата да надмине 50 милиона долара.

Wimbledon 2018 започва на 2 юли. Турнирът, който дълго време се наричаше "неофициално световно първенство" е сред най-атрактивните, поради спецификата на игра на трева. Най-големият успех на Григор Димитров в Уимбълдън е полуфинал през 2014 година, загубен от Новак Джокович.