Ракета №1 на Испания и световен №2 Рафаел Надал благодари на лекарите, които са на първа линия в борбата с пандемията от коронавируса.

"Първо, бих искал да се извиня, защото не се появявах в социалните мрежи от известно време. Това са много трудни моменти за всички. Цялата ситуация е потресаваща и ние се опитваме да направим всичко възможно, да останем вкъщи и да следваме препоръките. Искам да благодаря на всички лекари, медицински сестри и медицински персонал, които ни защитават, както и на полицейските сили, гражданската и националната гвардия, армията и всички онези, които ни карат да се чувстваме малко по-сигурни.

Рафаел Надал е най-добрият тенисист на твърди кортове в последната година

Рафаел Надал е най-добрият тенисист на твърди кортове в последната година

"Краля на клея" доказа, че за него настилката няма значение

Те са тези, които са най-застрашени от инфекция и са нашите герои. Искам да изразя възхищението си и да ви благодаря. Искам също да подкрепя онези семейства, които са пострадали. Тези, които са се заразили и тези, чиито роднини са починали от тази болест. Трудно е да намерим думи в този момент. Мога само да кажа, че всички съжаляваме и вярваме, че ще успеем да се върнем към нормалния живот възможно най-скоро", сподели 12-кратният шампион на Ролан Гарос.