Новак Джокович се класира за финала на "Ролан Гарос" 2020 след петсетова победа срещу Стефанос Циципас с 6-3, 6-2, 5-7, 4-6, 6-1. Мачът продължи почти 4 часа и премина през серия от обрати.

Циципас натисна много здраво в първия гейм от двубоя, но не можа да реализира 4 точки за пробив. Джокович веднага след това нпарави брейк за 2-0. Това зададе тенденцията в сета. В седмия гейм Стефанос можеше да се върне. Джокович игра много концентрирано, но успя да реализира едва четвъртия си сетбол за 6-3.

Снимка 499951

Източник: GettyImages

Във втората част Циципас се съпротивляваше, но класата на Джокович се оказваше решаваща. Гъркът имаше две точки за пробив във втория гейм, но през останалото време сърбинът доминираше. Ноле проби в петия и в седмия гейм и спечели частта с 6-2.

Третият сет се развиваше като предишните два. Джокович проби за 5-4 и сервираше за мача. Циципас реши да се опъне. Все пак след един брейкбол сърбинът стигна до мачбол. В него Джокович не успя да завърши с любимия си удар от бекхенд. Стефанос се възползва от грешката и след още две възможности проби в последния момент.

Циципас вдигна много нивото, а Новак се срина в гейм №12 Циципас реализира втория си сетбол за 7-5. Така той проби в два последователни сервис гейма на противника.

Рафаел Надал на 13-и финал на "Ролан Гарос"

Рафаел Надал на 13-и финал на "Ролан Гарос"

"Матадора" не даде сет на Диего Шварцман

Снимка 499950

Източник: GettyImages

Стефанос вече доминираше и успя да направи брейк на нула за 2-0. Джокович се събуди и веднага направи рибрейк. Оттук предимство отново стана за сърбина. Той натисна здраво и гъркът трябваше да отразява 8 точки за пробив.

Джокович лесно вземаше подаването си, но се пропука в десетия гейм. Тогава Стефанос отново проби и изравни сетовете след 6-4.

Петият сет беше неравностоен. Оказа се, че по-възрастният Джокович е по свеж. Сърбинът даде само първия гейм и след това се саморазправи с достойния си опонент. Циципас не можеше да се движи по корта.

Така в неделя отново ще станем свидетели на класиката Новак Джокович - Рафаел Надал.

Снимка 499949

Източник: GettyImages