Кариерата на легендата в тениса Рафаел Надал ще приключи през 2024 г. Това заяви самият испанец на пресконференция, в която коментира своето здравословно състояние, което в последно време не му позволява да се състезава на най-високо ниво.

"Матадора" съобщи, че няма да вземе участие в своя най-успешен турнир - Ролан Гарос, в който е триумфирал цели 14 пъти.

"Възстановяването от контузията, която получих в Австралия, не се разви така, както бих искал. Затова и участието ми на Ролан Гарос става невъзможно. По това време няма да мога да бъда на Ролан Гарос. Знаете какво означава този турнир за мен, можете да си представите колко ми е трудно. Нямам намерение да играя през следващите няколко месеца.

Въпреки че победите винаги си остават победи в чужбина, в личен план с ежедневната работа това бяха наистина трудни години. Беше ми трудно да имам приемственост във всяко отношение, особено заради физическото ми състояние.

Не беше възможно, все още не съм готов да се състезавам. Трябва да спра спортната си кариера. Ще се опитам да възстановя тялото си през тези месеци, няма да определям дата за завръщането си. Когато се почувствам физически готов, започвам отначало. За мен е цел да се опитам да се върна до края на годината и да мога да играя на Купа Дейвис. Ще опитам да посрещна следващата година с гаранции. Мисля, че ще ми е последната година", съобщи Надал за решението си да спре с тениса през 2024 г.

Промяна в Ролан Гарос

Промяна в Ролан Гарос

Ето подробности