Рафаел Надал се класира за полуфиналите на Australian Open след петсетова победа над Денис Шаповалов с 6:3, 6:4, 4:6, 3:6, 6:3, след повече от четири часа игра.

Левичарят започна силно и спечели първите два сета без напрежение, но постепенно 35-годишният Надал видимо се умори и отстъпи инициативата на Шаповалов, който спечели третия и четвъртия.

До края испанецът успя да се вдигне и взе последната част с 6:3. Така продължава на полуфиналите, където очаква победителя от двубоя по-късно днес между Гаел Монфис и Матео Беретини.

Ализе Конре продължава да отстранява фаворитки на Australian Open

Ализе Конре продължава да отстранява фаворитки на Australian Open

Този път прати у дома Симона Халеп

"Много тежък ден, горещо време, не съм тренирал за такива условия. Започнах добре, но знаех, че ще бъде трудно срещу един от най-талантливите играчи. Той има великолепен сервис, а освен това е много по-млад и има повече сили от мен. Постепенно започнах да усещам умората. Имах и стомашно неразположение в четвъртия сет, не беше контузия, бях прегледан, но не е нещо сериозно. Дадоха ми таблетки и те подействаха. Щастлив съм, че достигнах до полуфиналите", коментира Надал.