Григор Димитров за първи път в своята кариера се класира за осминафинал на "Ролан Гарос". Българинът имаше за съперник испанеца Роберто Карбайес Баена, който се отказа след втория сет. Първите две части бяха за българина, който поведе след четири пробива и 6-1, 6-3.

Следващият противник на Димитров е един от фаворитите в надпреварата - Стефанс Циципас (Гърция). Мачът трябва да се играе в понеделник.

Григор Димитров - Роберто Карбайес Баена, на живо
на живо

Григор Димитров - Роберто Кабайес Баена 6-1, 6-3, испанецът се отказа

Време е българинът да премине третия кръг на "Ролан Гарос"

Още в първите минути стана ясно, че Карбайес Баена има проблеми с придвижването. Григор разиграваше съперника си и много бързо поведе с два пробива и 4-0. Испанецът очевидно бягаше от дългите разигравания,които винаги губеше.

Роберто все пак натисна сервиса в петия гейм и успя да счупи геврека. Григор проби отново за 6-1 и приключи първия сет за 29 минути.

Карбайес Баена повика физиотерапевт на почивката и показа, че трудно ще завърши двубоя. Той все пак успя да спечели два трудни свои сервис гейма и да изравни за 2-2. Григор имаше своите шансове, но във важните точки не можа да противостои на мощта на Баена.

Снимка 498703

Източник: GettyImages

Българинът сервираше безупречно и не даваше шансове на съперника си. Баена взе още един гейм за 3-3. След това хасковлията отново пласира отлични ретури и проби за 5-3. Затварянето на сета беше формалност.

В почивката на трета част очевидното стана факт. Карбайес Баена се отказа и мачът приключи.

Така Григор Димитров днес проведе една добра тренировка за сблъсъка с Циципас в понеделник. Гъркът няма нищо общо с днешния съперник на Димитров.