Григор Димитров се завърна в Топ 30 след силното си представяне на турнира от сериите АТР500 във Виена, Австрия. Най-добрият български тенисист достигна до полуфиналите, където отстъпи с 4:6, 2:6 пред бъдещия шампион Даниил Медведев.

Благодарение на спечелените 180 точки в австрийската столица, 31-годишният хасковлия се изкачи с 4 места в световната ранглиста и от днес е под №28 с 1460 точки на сметката му. Това бе трети полуфинал за него през сезона. Тази седмица Димитров ще има възможност да подобри още ранкинга си, тъй като ще участва на "Мастърс"-а в Париж, Франция.

Промяна с четири позиции има и при втората ни ракета Димитър Кузманов, но тя е с отрицателен знак. 29-годишният пловдивчанин се смъкна на 210-то място с актив от 255 точки.

Отстъпление има и при Адриан Андреев, който загуби три места и вече е под №219 с 248 точки.

В същото време Александър Лазаров продължава да прогресира и се изкачва с 14 места до рекордния за него №275. Припомняме, че миналата седмица Лазаров направи скок от 28 позиции. Тази възходяща промяна при него се дължи на двете поредни титли, които той спечели на ITF турнирите в Созопол.

Сериозен напредък отбелязват още Александър Донски - с 23 места до №633, и Леонид Шейнгезихт - с 24 места до №882.

Григор Димитров с първа победа от август насам

Григор Димитров с първа победа от август насам

Справи се с бразилеца Тиаго Монтейро