Ракета номер 1 на България Григор Димитров продължава подготовката си за началото на Australian Open. Първият двубой на българина е в понеделник срещу Хуан Игнасио Лондеро. Димитров даде интервю за сайта на ATP, в което говори за подготовката си и за неговите проблеми.

"Това е различна болка от тази, която изпитваш на корта, защото на корта не можеш да изключиш мозъка си, а тук всъщност го правиш", сподели Димитров за упражненията във фитнеса.

Григор Димитров започва на Australian Open след 06:00 в понеделник

Григор Димитров започва на Australian Open след 06:00 в понеделник

Часът вече е ясен

"Така че можеш да тренираш здраво и това е нашата цел, особено в първите седмици от сезона. Просто си казваш "Ето къде се намирам, горя, чувствам болка, страдам", но затваряш очите си и преминаваш през това. Това се случва независимо дали вдигаш тежести, правиш нещо на колелото или правиш кардио упражнения", обясни Григор.

"Но мисля, че всичко, което правиш във фитнеса, има голямо значение на корта. Когато си в подобна ситуация там и започваш да чувстваш стрес, нервност или висок пулс, си спомняш какво си правил във фитнеса и знаеш през какво си преминал. Това ти дава известно спокойствие и останалото е игра на психика", добави Димитров.

Григор Димитров ще играе с Хуан Игнасио Лондеро в понеделник

Григор Димитров ще играе с Хуан Игнасио Лондеро в понеделник

Българинът е долната част на мъжката схема

"Мисля, че сега наистина не опитвам да мисля как завърших годината. Да, имах много добри резултати, но те бяха важни лично за мен. Беше труден момент, особено когато започнах да пропадам в ранглистата. Не бях сигурен дали ще съм способен да се завърна до края на годината", сподели още Григор. "Имаше много въпросителни, много съмнения и до някаква степен негативни мисли. Сега най-важното нещо е наистина да продължа да работя и да оставя миналото в миналото. Смятам, че предстоят вълнуващи времена", сподели Григор Димитров.

"Това е като Формула 1, винаги сме на ръба, така че детайлите правят голямата разлика", казва пък фитнес треньорът на Димитров - Себастиен Дюрант.

"Правим тестване на мускулите и виждаме какво е чувството му на корта, както и извън него, когато прави упражнения. Трябва да слушаме много и после да се приспособяваме всеки път към неговите предложения. Постоянни настройки", добави той.

Григор Димитров загуби от Ник Кириос в Мелбърн

Григор Димитров отпадна от турнира в Мелбърн

Само 6 гейма за ракета номер едно на мъжкия ни тенис