Григор Димитров сподели, че е променил ракетата и сервиса. Той разказа, колко тежко му е било когато е бил извън Топ 70. През март, когато българският №1 имаше проблеми с рамото, Гришо дори е мислел, че може да се дори да се откаже:

Григор Димитров: Не съм в паника да си намеря треньор, с Агаси винаги имаме контакт

Григор Димитров: Не съм в паника да си намеря треньор, с Агаси винаги имаме контакт

Хасковлията все още не знае дали ще участва на Sofia Open

"Когато бях 70-и в света, всеки мач ми се струваше като изкачване на планина. Промених много неща и в самата ракета, което ми даде повече свобода от бекхенд, отпусках ръката. Промени се и сервисът.

В Индиън Уелс се събуждах в 3 часа през нощта с болки в рамото и всяка вечер бях в болницата. Мислех си ще се отказвам ли, какво мога да променя. Едвам вдигах чаша с вода. Сутринта отивах в болница, а вечерта се връщах.

Много исках да победя Роджър - това е една от най-добрите атмосфери, в които съм бил. Имах чувството, че сме на закрито, толкова високи бяха трибуните. Гледах нагоре и не виждах края.

Виждам се да играя и след 10 години. Тогава целите ми трябва да са различни. Надявам се тялото ми да позволи. Не всеки може да се радва на такава кариера. Човек не е застрахован", каза Димитров.

Григор Димитров ще води отбора на България в новия турнир ATP Cup

Григор Димитров ще води отбора на България в новия турнир ATP Cup

Българинът се радва много за младите момчета, които ще отидат с него в Австралия

Относно финалния турнир на ATP в Лондон Григор сподели, че е много трудно да прогнозира кой ще вдигне купата:

"Не трябва да отписваме Роджър и Медведев. С Рафа сме си говорили, че никога не е печелил Лондон. Шегували сме се, че аз ще му дам моята титла, а той ще ми даде някоя негова. Зверев е на такова ниво, че ако не започне добре, ще му е трудно. Циципас дебютира и знам какво е и колко може да си опасен. Тийм вече има пет титли, а Беретини прави сезона на живота си. Ранните мачове там са най-важни".