Най-добрият български тенисист Григор Димитров обяви, че в момента няма треньор. Последно на турнирите в Китай Радек Щепанек даваше указания, но резултатите не бяха добри.

Гришо сподели, че продължава да получава ценни съвети от легендата Андре Агаси. Хасковлията все още не знае дали ще вземе участие на Sofia Open догодина.

Григор Димитров: През този сезон израснах извън корта, чувствата са смесени

Григор Димитров: През този сезон израснах извън корта, чувствата са смесени

Вижте какъв анализ си направи

"Винаги имам желание. Тази година също, но имах контузия. В момента нито имам треньор, нито имам правилната програма. Работя върху доста неща в момента.

С Андре винаги сме поддържали контакт. Той винаги е там, ако се нуждая да говоря с него. Цяла енциклопедия е, когато говорим по телефона, трябва да имаш час и половина свободен. Специален човек е.

Не съм в паника в момента да намеря треньор. Винаги си мисля, че когато нямам някой до себе си, е трудно да тренирам. В миналите месеци обаче сам съм правил неща, които не бях правил.

Григор Димитров ще води отбора на България в новия турнир ATP Cup

Григор Димитров ще води отбора на България в новия турнир ATP Cup

Българинът се радва много за младите момчета, които ще отидат с него в Австралия

Нужно е да имаш свобода, да намериш себе си, да станеш по-близък със себе си. Какви ли не разговори нямах със себе си по време на мач. Интересно беше, но все пак няма как без треньор, ако искаш да стигаш по-напред. Но няма и да бързам", каза Димитров.

Най-добрите резултати на Григор дойдоха на турнири, в които той нямаше треньор в щаба си. Както на US Open, така и на "Мастърс" 1000 в Париж той беше без Андре Агаси и без Радек Щепанек.

За качествата на новия си наставник Димитров сподели:

"Относително е. Все пак толкова време ще говорим заедно. Винаги ще е добре да имаме химия един с друг. Всеки може да играе тенис на нашето ниво. Понякога мачът се решава от две-три точки и треньорът има роля".