Виктория Азаренка и Петра Квитова се очаква да участват на откритото първенство на Англия по тенис Уимбълдън. Освен тях в квалификациите ще играе и Мария Шарапова, която не беше допусната до Ролан Гарос.

Азаренка роди в края на миналата година и възнамеряваше да се завърне за турнира в университета Станфорд в САЩ. Белорускинята е променила намерението си и смята да играе в Англия. Тя ще може да се възползва от правилото "протектед ранкинг", което консервира мястото в световната ранглиста при възникване на форсмажорни причини.

Снимка 230384

Източник: GettyImages

Петра Квитова също иска да играе на любимата си тревна настилка. Мощната чехкиня има две първи места на Уимбълдън - през 2011-а и 2014-а година. Тя се е записала за участие и на Ролан Гарос, но ще реши в последния момент дали да се пусне на червените кортове. Квитова беше наръгана с нож в края на миналата година и ѝ беше необходимо време за възстановяване.

За Мария Шарапова "протектед ранкинг" няма. Рускинята все пак успя да събере 310 точки от турнирите, в които игра като поканена. С тях Шарапова има законното право да играе в квалификациите в Уимбълдън. Тя има шанс да получи "уайлд карт", което е малко вероятно с оглед на събитията предшестващи Ролан Гарос.

Снимка 289695

Източник: GettyImages