Според австриеца Доминик Тийм появата на гръцкия талант е добра новина за тениса. Тийм покани преди три години младока за спаринг-партньор за финалите в Лондон, а късно снощи загуби от него драматичния финал от заключителната надпревара на ATP. Двубоят беше решен в последните три точки, преди които имаше абсолютен паритет при 4-4 в тайбрека на третия сет.

Стефанос Циципас триумфира в Лондон след епична битка с Доминик Тийм

Стефанос Циципас триумфира в Лондон след епична битка с Доминик Тийм

Повтори постижението на Григор Димитров от 2017 година

Ето какво сподели тенисистът след зрелищния спектакъл:

"Той игра страхотно във финала. Той игра много силно през целия турнир. Стефанос е голям шампион и заслужи да спечели титлата на 100%.

Циципас е добра новина за тениса като цяло, защото притежава изключително атрактивен стил на игра, красива техника, изпълнява бекхенд с една ръка. Радвам се, че той е сред топ играчите и съм сигурен, че ще се бори за големите титли в следващите години. Сигурен съм също, че ще имам своите шансове да се боря с него в следващите ни битки, в които ще се изправим. Надявам се, че ще играем един срещу друг още много големи мачове.

След US Open съм супер щастлив от развитието на играта ми. В Индиън Уелс хард кортът е много бавен. Условията за игра там ми паснаха отлично, чувствах се като на клей. Но тук, или във Виена, Пекин и Шанхай, където показах страхотен тенис, го направих на настилка, на която в миналото изпитвах много затруднения.

Невероятно постижение е достигането до финала в Лондон. Макар да записах тежко поражение, в главата ми ще остане ясната представа за прогреса в играта ми през последните месеци", завърши Доминик Тийм.

Австриецът беше разгромен от Григор Димитров в предпоследния мач на българина за сезона в Париж.