Втората ракета на България Димитър Кузманов отпадна още в първия кръг на тенис турнира от сериите "Чалънджър" в Глазгоу , след като отстъпи в три сета на Кайл Едмънд (Великобритания) с 3:6, 6:2, 2:6. 

Това е първо издание на турнира в най-големия град в Шотландия след пет години пауза, в което Кузманов беше поставен под номер 2, а Едмънд беше допуснат като един от петимата с уайлд-кард. Наградният фонд на състезанието на твърди кортове в зала е около 37 хиляди евро.

Срещата продължи два часа без шест минути, а британецът - макар и на 406-о място в ранглистата на АТР, завърши с превъзхождаща българина статистика в повече от показателите. В първия сет пловдивчанинът вървеше равностойно до 3:3, след което обаче допусна два поредни пробива - в 7-ия и в 9-ия гейм. При 3:4 Кузманов можеше да изравни, но не успя да реализира отворилата му се точка за пробив.

Във втория сет българинът започна много силно и набързо поведе с 4:0, като странно или не, по-трудно му беше да вземе собствените си подавания във втория и четвъртия гейм. Но това не се отрази кой знае колко и той спечели частта с 6:2 за 35 минути.

Точно обратен беше сценарият в третия и решаващ сет, в който Едмънд поведе с 3:0. От тук до края двамата взимаха подаванията, а накрая Кузманов рискува повече и отстъпи с 2:6.

Миналата седмица Кузманов стигна до четвъртфинал на турнира в Нотингам (Англия).

В следващия кръг британецът ще играе с победитля от срещата между Филип Пеливо (Полша) и Стюърт Паркър (Великобритания), 733-и в световната ранглиста.

Мико Кузманов измъкна тежък мач в Нотингам

Мико Кузманов измъкна тежък мач в Нотингам

Пловдивчанинът сломи номер 1 в схемата