Изабелла Шиникова даде чудесен старт за българките в квалификациите за Australian Open 2021, които започнаха днес в Дубай (ОАЕ). Софиянката победи световната №107 Осеан Доден (Франция) със 7-5, 6-2 за 1 час и 20 минути и се класира за втория кръг.

Французойката беше поставена под №2 в схемата, което означава, че тя за малко пропуска надпреварата в Мелбърн. Сега Шинкова ще вземе нейната програма в пресявките.

Мачът започна отлично за българката. Тя поведе с 3-0 гейма и пробив във втория много дълъг гейм. Доден върна брейка при четвъртата си възможност за 2-3.

Последва серия от относително бързи геймове до 5-5. В 11-ата партия Шиникова спаси три точки за пробив и веднага след това проби на 15 за 7-5. Първият сет продължи 1 час и 4 минути.

Втората част започна по съшия начин. Изабелла успя да вземе серивиса на съпрничката си за 2-0, но това стана при първата възможност.

Французойката успя да върне пробива при четвъртата си възмжност за 2-3. В този гейм Шиникова водеше с 40-0. Нашето момиче удари отново за 4-2, реализирайки втория си брейкбол.

В последните два гейма Изабелла допускаше изоставане от 0-30, но след серии от 4 поредни точки затвори мача с нов пробив с 6-2 за 80 минути.

Във втория квалификационен кръг Шиникова ще играе с китайката Дзиа-Дзин Лу, разгромила Йована Йович (Сърбия) с 6-1, 6-2. За място в основната схема на турнира в Мелбърн са необходими три победи в пресявките.

Днес се изиграха половината осминафинали на ATP 250 в Анталия

Днес се изиграха половината осминафинали на ATP 250 в Анталия

Двама българи попаднаха в Топ 16 на силния турнир