Военнослужещи от 110-и логистичен полк - Пловдив докараха до базата за подготовка на спортисти на Белмекен агрегат за ток с капацитет 180 kW/h, съобщиха от МО.

Изпълнената логистична задача е по искане на министъра на младежта и спорта Радостин Василев и по заповед на Командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов.

От началото на седмицата на спортната база беше прекъснато електричество заради тежки аварии по електропроводите. На Белмекен тренират над 200 български и чуждестранни спортисти.

Предвидено е агрегатът да осигурява алтернативно захранване на Високопланински спортен комплекс "Белмекен" и да бъде на разположение до отпадане на съответната необходимост. Обслужването му е поверено на специалистите от базата. Агрегатът е разположен перманентно в 20-футов контейнер, което значително улеснява транспортирането му, извършено с контейнеровоз, базиран на автомобил Мерцедес-Бенц "Актрос", допълват от МО.

С изпълнението на тази логистична задача военнослужещите от Сухопътните войски значително допринесоха за осигуряване на непрекъснат тренировъчен процес на спортистите от няколко национални отбора - на България, Норвегия, Русия и Сърбия, които се подготвят в базата на Белмекен.

Министър Василев алармира за проблем с електрозахранването на спортния комплекс в Белмекен

Министър Василев алармира за проблем с електрозахранването на спортния комплекс в Белмекен

Към мястото потегля военна техника