Личният треньор на най-добрата ни състезателка по бадминтон Петя Неделчева - Орлин Цветанов дари 5000 лева на БФБадминтон в края на вчерашното Общо отчетно-изборно събрание на централата. Средствата ще отидат за подготовка на националния отбор на България.

Любопитен факт е, че Орлин Цветанов не е член нито на Управителния съвет (УС) на федерацията, нито на Треньорския съвет. Цветанов се надява след неговата инициатива всеки член на УС да дари минимум същата сума на федерацията.

"Дадох тези пари за националния отбор. След моята инициатива се надявам останалите членове на УС да дадат минимум 5000 лева", каза  Цветанов.

В края на вчерашното Общо събрание Живко Димитров бе избран за председател на Треньорския съвет, а Димо Димов за председател на Контролния съвет на родната централа.

От петък до понеделник в зала "София" ще се проведе държавното лично първенство по бадминтон, в което ще участва и най-добрата ни състезателка Петя Неделчева. Тя ще играе на сингъл, на двойки жени с Димитрия Попстойкова и на смесени двойки с Юлиян Христов. Клубът на Орлин Цветанов - "Левски-Люлин" ще има 10 представители на шампионата.