Стефка Костадинова бе удостоена с Трофея на президента на Международния олимпийски комитет. Най-високият приз в МОК бе връчен на председателя на БОК лично от Томас Бах по време на визитата му в България.

Tомас Бах окуражи София да кандидатства за домакин на Зимните младежки олимпийски игри през 2024 година

Tомас Бах окуражи София да кандидатства за домакин на Зимните младежки олимпийски игри през 2024 година

Министър Кралев връчи на Бах най-високото държавно отличие в областта на спорта „Венец на победителя“

"Искам да поздравя Стефка Костадинова и да й благодаря за всичко, което прави за благото на българския спорт, а и на световния като посланик на страната ви навсякъде по планетата. Тя е емблематична личност, емблема на спорта по света и за мен е чест да й връча Трофея на президента, който е много специален. Наред с това, тази награда е изключително признание за цялостната дейност на БОК, тъй като МОК високо оценява усилията на вашия комитет за популяризиране на олимпийските ценности и идеали. Тази позлатена пластика изобразява живота на спортиста: от раждането му, през преодоляване едно по едно на препятствията в живота, постижение по постижение, за да стигне до олимпийския връх. А над него вече няма лимит, над него е небето...," каза Томас Бах преди да връчи наградата в ръцете на Костадинова.

Президентът на МОК връчи и официален сертификат, с който се удостоверява признанието на БОК от МОК. Нашата централа е основана през 1923 г. и получава международно признание година по-късно, но сега МОК символично предоставя луксозно изработения сертификат.