Паркингът на Арена Армеец може да остане платен. Това съобщи за в.Тема Спорт шефът на Национална спортна база Петър Божилов. Това обаче няма да става посредством допълнително заплащане при пристигане в залата, както бе досега, а още със закупуването на билет за дадено събитие.

Именно заради проблема с платения паркинг лично премиерът Бойко Борисов уволни досегашния директор на съоръжението Венцислав Генков и го замени с Иво Георгиев.

"Новият шеф г-н Георгиев поиска една седмица, за да навлезе достатъчно добре в материята. Хубавото в случая е, че имаме един месец до следващото мероприятие, което ще се проведе в залата. За този период трябва да избистрим всичко. Сред вариантите за менажиране е, паркингът да остане платен, но да влиза в цената на билета. Знаете, че винаги билетите варират между определени суми.

Тези, които искат да дойдат с кола и могат да си го позволят, ще заплатят малко повече. Това вече опира и до организаторите на събитието. Те трябва да направят така, че цените да не са толкова високи. Но това е вариант. Може да не стане така и в крайна сметка паркингът да е безплатен. Предполагам, че до седмица ще има пълна яснота по този въпрос.

Ние не сме безгрешни и също бъркаме. Хубаво е, че и медиите се опитват да ни помагат, когато алармират за нередности. Ще направим така, че хората да идват спокойни в залата и да се чувстват комфортно", коментира ситуацията Божилов.