На 16 юли, в 10:00 часа, едни от най-обичаните български спортисти ще живеят активно с Нестле България, Министерство на младежта и спорта и Община Варна.

Любомира Казанова, Тереза Маринова, Евгени Иванов-Пушката, Данчо Йовчев и Владо Николов ще поведат традиционните походи в рамките на най-мащабната инициатива за активен начин на живот и балансирано хранене.

Легендите ще се впуснат в грандиозен маратон от спортни активности, заедно с местни спортисти и клубове.

Снимка 303696

Източник: "Живей активно!"

Третото поредно издание на инициативата "Живей активно!" във Варна набира все повече последователи, като броя местните спортни клубове, които изявяват желание да се присъединят към празника, се увеличава. 20 организации и клубове от морската столица ще организират демонстрации, ще дават уроци на начинаещи, ще се включат в турнири и ще споделят с жителите и гостите на Варна емоцията.

Министър Кралев от Варна: Работим усилено за развитието на младежите

Министър Кралев от Варна: Работим усилено за развитието на младежите

"Това е друг основен приоритет за нас"

Пред Пантеона златното момиче Любомира Казановаи волейболният ас Евгени Иванов-Пушката ще поведат ентусиастите на велосипеди. Двамата спортисти ще застанат начело на традиционния велопоход, заедно с велоклуб "Устрем". След официалното откриване ще бъде организиран велоизлет за начинаещи до Ковшак чешма. Почитателите на ролери и скейт ще имат възможност да се включат в походот Общината, заедно със Скейт клуб Варна и Екстрем спорт.

Тереза Маринова ще организира сутрешен крос от Аквариума до Слънчевия часовник. До Севастопол Данчо Йовчев, Владо Николови Мис България 2016 Габриела Кирова ще поведат пешеходен поход и поход за хора с увреждания.

За първи път във Варна ще бъде организиран маратон за кучета и техните стопани, който ще стартира в 10:00 ч. пред Пантеона. Хип-хоп изпълнителят Играта, заедно с фондация Анимал Хоуп Варна и всички малки и големи стопани и кучета, ще преминат по алеите, за да финишират на площадката за кучета в Морската градина.

Снимка 303697

Източник: "Живей активно!"

На игрищата в Морската градина ще се проведе футболен турнир с Георги Илиев, капитан на ПФК Черно море и детска школа по футбол "Делфини", както и демонстрационни тенис на корт мачове с Данчо Йовчев и Кристиан Димитров.